



17th March 2023 — Leioa, Spain

Time	Description	Speaker	Duration
09.30	Registration	NA	15 min
09.45	SpeedTech Forum Welcoming & Opening	Daniel Salazar (BCM)	15 min
10.00	MULTI-FUN Presentation – Project Overview & Achievements	Rudolf Gradinger (AIT/LKR)	15 min
10.15	EC Sustainability Plans for the Green Transition	Mauro Cordella (EC)	15 min
10.30	Additive Manufacturing Implementation – the Spanish Case SPRI Group – The Basque Business Development Agency	Susana Larrea (SPRI)	15 min
10.45	Pitches of Spanish entities in AM: — ADDILAN Fabricación Aditiva, S.L. – DED-Arc — DELASER – DED-LB	Ion Martinez Xabier Garmendia	15 min
11.00	Coffee Break		15 min
11.15	Emerging occupational risks with innovative (nano)technology Towards responsible R&Di in metal additive manufacturing	Carla Martins (ISQ)	15 min
11.30	Advanced structures by PBF-LB technology for enhanced applications	Luis Rios (Idonial)	15 min
11.45	Efficiency in Design & automated engineering (with live demo)	Richard Kordass (EDAG)	15 min
12.00	KRYOREIF – Recycled wire case studies	Rudolf Gradinger (AIT/LKR)	15 min
12.15	The Skills perspective on Additive Manufacturing (SAM)	Rita Bola (EWF)	15 min
12.30	SpeedTech Forum Closure	Rita & Rudolf	5 min

This project has received funding from the European Union's Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 862617 – MULTI-FUN

